Fidel al sector

22.08.2011

La casa de les boines, 125 anys de comerç al carrer Església

Joan Rocabert i Camila Casanovas, tiets del pare de l’actual propietària, Maria Casanovas, van fundar l'establiment de gorres i barrets. La Cambra de Terrassa l'ha reconegut pels 125 anys de trajectòria comercial a la ciutat

Quatre generacions de la família Casanovas han estat durant 125 anys al capdavant de La Casa de les boines, el popular comerç del carrer Església. Joan Rocabert i Camila Casanovas, tiets del pare de l’actual propietària, Maria Casanovas, van fundar un establiment de gorres i barrets que al llarg de més d’un segle s’ha mantingut fidel al sector.

Maria Casanovas junt amb el seu marit Marc Carbonell són la quarta generació d’una mateixa família, al capdavant d’un establiment que encara té un llarg recorregut de futur. Segons Maria Casanovas, propietària de La casa de les boines: “Els avis van morir amb pocs dies de diferència i aleshores va passar als meus pares, l’any 1967 que van remodelar tot l’edifici. Quan els avis van morir amb 18 dies de diferència, va ser tot molt precipitat, el meu pare era comptable en una empresa de teixits i va haver-hi aquell punt de veure com segueix. Aleshores el meu germà que tenia 17 anys va dir que volia continuar la botiga.
Els meus pares també van morir, primer la meva mare i al cap d’un any i poc més, el meu pare. Jo ja feia anys que estava aquí i era lògic que seguís jo (...) Més o menys, el què venem segueix sent en essència, el mateix. Potser hem eliminat algunes coses però el principal ha sigut sempre la sombrereria. Sempre ve gent que et diu, m’han dit que si no ho trobo aquí no ho trobaré enlloc, i això de vegades t’agrada. Potser hem afegit temes com el Barça o altres coses més de l’actualitat que van demanant. En principi el nostre de sempre ha estat el mateix, la sombrereria. S’ha reinventat una mica la gorra. Abans eren les gorres clàssiques d’avi i ara estan fent pensant en el jovent. Sí, d’idees en tens moltes però després toques de peus a terra i dius si així va bé tants anys, potser que seguim en la mateixa línia (...) Molta il·lusió, moltes ganes de seguir endavant. No se si hi haurà una cinquena generació. Sembla que és una cosa tant natural que t’hi trobes però amb il·lusió i ganes de tirar endavant i seguir aquesta tradició que és molt maca. M’agrada saber que sempre hem sigut aquí, al mateix lloc, el de la mateixa família i això, m’agrada seguir aquesta tradició.”

La casa de les boines ha estat reconeguda per la Cambra de Terrassa, pels seus 125 anys de trajectòria comercial a la ciutat.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
MAR�
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla