Dermatòlegs i psicòlegs

11.02.2009

El dermatòleg Francesc Grimalt relaciona malalties de la pell amb transtorns mentals

El doctor fa una xerrada en el Centre de Psicologia Clínica i Psicoanàlisi i recorda que hi ha un grup de transtorns epidèrmics provocats o agreujats per transtorns mentals

Alguns dels pacients que visiten el dermatòleg per malalties de la pell necessiten anar també al psicòleg o al psiquiatre. I és que hi ha un grup de transtorns epidèrmics provocats o agreujats per transtorns mentals. Alguns d'aquests poden ser la depressió o l'ansietat. Per aquest motiu, el doctor Francesc Grimalt, metge i professor titular de Dermatologia de la UB, considera que els dermatòlegs han de tenir el que anomena "una tercera oïda" i trobar una empatia amb el pacient per investigar més enllà dels problemes de pell.

El doctor va fer una conferència aquest dimarts al Centre de Psicologia Clínica i Psicoanàlisi, on va remarcar que si algun dermatòleg té sospites que el pacient té transtorns mentals, amb un petit test n'hi ha prou per confrimar-ho. I reclama també que tots els professionals de la medecina haurien de tenir aquesta tercera oïda per analitzar el pacient.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
MAR�
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla