Aquesta setmana

17.05.2013

L'egarenca Marina Borrego, nova presidenta del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa

La terrassenca agafa el relleu de Nicolás Martín de Echaniz, que ha estat el màxim responsable de l'entitat els últims 8 anys. Fer créixer el nombre de socis i incrementar la pedrera són alguns dels reptes de la nova junta del club

L’esgrima a Terrassa no s’entendria sense la figura de Nicolás Martín de Echaniz. Aquest argentí de 32 anys, que resideix a la nostra ciutat des d’en fa 21, va ser un dels fundadors del Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa i ha estat el màxim responsable de l’entitat des de la seva creació ara fa 8 anys.

En Nico ha anat aquesta setmana a entrenar amb normalitat els seus deixebles a l’Escola Pia, però ja no com a president del club. D’aquí dos mesos marxa a Suïssa, ja que no pot continuar la seva vessant docent dins la Federació Catalana d’Esgrima, d’on era el responsable de formació i promoció.

Tot i que ja tenia pensat acabar aquest últim mandat, les retallades de la Secretaria General de l’Esport en moltes federacions l’obliguen a emigrar a l’estranger. El balanç al llarg d’aquests anys no pot ser més positiu. "La meva satisfacció ha estat poder consolidar l'esgrima a la ciutat, poder incorporar el circuit de competicions oficials... vem començar el 2009 amb la primera Lliga Catalana, després vem anar avançant organitzant Campionats de Catalunya, primer d'espasa i posteriorment de les tres armes, i la cima ha estat aquest any el poder organitzar una competició oficial com és una de les proves de la Copa del Món de Floret Masculí. Penso que després de vuit anys al capdavant de l'entitat, és bo que hi hagi una nova generació de gent, amb idees noves i empentes noves", ha assenyalat el fins ara president de l'entitat.

Aquest testimoni l’agafa l’egarenca Marina Borrego. Professora d’institut, ha estat al costat d’en Nico aquests 8 anys. Tot i seguir una línia continuista, la nova presidenta del club té clar quin ha de ser l’aposta de l’entitat. "La nova junta tenim clar que hem de fer tot el que sigui possible per enfortir l'enitat i portar-la al millor lloc possible...Nosaltres creiem fermament en l'esgrima, no només com a esport, sinó també com una font de formació de l'individu. Estem tant convençuts d'això i ho vivim de tal manera, que per nosaltres l'entitat és més important que la nostra pròpia carrera personal".

Fer créixer el nombre de socis, apropant l’esgrima com un esport saludable, i continuar incrementant la pedrera són els reptes de la nova junta del club. Esportivament parlant, l’entitat vol continuar organitzant les grans cites de l’esgrima catalana i mantenir l’alt nivell competitiu dels seus tiradors.

MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
MAR�
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla