Esgrima masculí

04.02.2013

Lorenzo Nista guanya la setena prova de la Copa del Món floret júnior

L'italià, tercer del rànquing mundial, s'ha imposat en la final al seu compatriota Saverio Schiavone. La prova s'ha disputat dissabte a Can Jofresa i ha estat organitzada pel Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa

Lorenzo Nista ha guanyat la setena prova de la Copa del Món floret júnior disputada aquest dissabte al pavelló municipal de Can Jofresa, organitzada pel Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa. L’italià, tercer del rànquing mundial, ha superat en el combat final al seu compatriota, Saverio Schiavone, per 15 tocats a 5. El número 1 del rànquing mundial, el txec Alexander Choupenitch, i el danès Alexander Tsoronis, han pujat al tercer esglaó del podi.

Nista ha passat fàcilment a la fase  final disputada a la tarda. En quarts de final s’ha desfet de Piero Franco per 15 tocats a 6, per derrotar en semifinals Tsoronis per 15 a 12. En el combat final, però, Nista no ha tingut rival i ràpidament ha decantat el triomf al seu favor.

Per la seva banda Schiavone ha tingut un camí més difícil fins arribar a l’últim combat. En quarts de final l’italià ha hagut de suar de valent per desfer-se de l’espanyol Guillermo Delbergue. El madrileny s’ha quedat a un sol tocat per passar a les semifinals, però ha acabat perdent per 9 a 8 i s’ha hagut de conformar amb un meritori cinquè lloc. El millor català ha estat Josep Figueras, tirador cadet de la Sala d’Armes Montjuïc, que ha ocupat la 35a posició.

En semifinals Schiavone ha derrotat el màxim favorit per accedir a la final, el txec Choupenitch, per 15 a 13, tot i que en el darrer combat no ha tingut opcions davant Nista.

Per a Nicolás Martín de Echaniz, president del Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa: "La competició ha anat molt bé. Hem tingut una participació molt alta, amb representants de 16 països procedents de 5 continents. I a nivell esportiu hem tingut 5 dels 10 millors tiradors, que demostra la qualitat i el nivell esgrimístic que ha tingut aquesta prova."

El Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa ha obsequiat l’alcalde, Jordi Ballart, amb un espasa, pel suport en l’organtizació d’aquesta competició.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
MAR�
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla