Flaix econòmic

07.03.2017

La comarca recupera la meitat dels llocs de treball perduts durant la crisi

En canvi, la contractació indefinida representa ara el 14% dels contractes quan al 2009 era del 20%. El president del Consell Comarcal alerta del risc d’una segona bombolla immobiliària.

En els darrers tres anys la comarca ja ha recuperat la meitat dels llocs de treball perduts durant la crisi i un terç de les empreses desaparegudes des del 2008. És una de les conclusions del Flaix Socioeconòmic del 4t trimestre del 2016 que elabora el Consell Comarcal. Segons aquest informe l’any es podria acabar amb una situació similar a la del 2008 si es mante la tendència dels últims mesos.

En l’últim any s’han creat a la comarca gairebé 16.000 llocs de treball i 344 noves empreses. Ara bé, aquesta ocupació ha perdut en qualitat. La contractació indefinida representa ara el 14% dels contractes quan al 2009 era del 20%. El 86% de contractes temporals es concentra sobretot en contractes de menys d’un mes de durada i d’ocupacions de nivell formatiu baix.

Tot i les bones notícies, el president del consell comarcal adverteix que la sortida de la crisi econòmica porta associada un creixement del sector de la construcció i alerta del risc d’una segona bombolla immobiliària.

Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal: "Tenim un sistema de finançament dels ajuntaments que malauradament depèn en excés de la construcció. Una part important dels postres ingressos es generen a partir dels impostos de construccions, plusvàlues i són ingressos amb que l’ajuntament ha comptat. En els últims anys han baixat s’han hagut de reajustar pressupostos".

Giménez reconeix que els impostos derivats de la construcció són una important font d’ingressos difícils de renunciar i denuncia, un cop més, els problemes de finançament de les administracions locals. Amb tot demana prudència i està amatents per a què la situació de bonança no es torni a escapar de les mans.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
MAR�
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla