• ACTUALITAT |
  • TERRASSA COMPTARÀ AMB NOUS CENTRES DE TECNIFICACIÓ DE KORFBAL I RUGBI

En un any i mig

22.10.2010

Terrassa comptarà amb nous centres de tecnificació de korfbal i rugbi

Al ja existent dedicat a la pràctica de BMX, la Junta de Govern ha aprovat la cessió de dos espais on s'hi ubicaran dos nous equipaments. Concretament, s'edificaran a la zona esportiva de Can Jofresa i Les Fonts

En el termini d’un any i mig aproximadament, Terrassa comptarà amb tres centres de tecnificació. Al de BMX, ubicat al barri de Les Arenes, s’afegeixen un de korfbal i un de rugbi. I és que en Junta de Govern, celebrat aquest divendres, s’ha aprovat la cessió de dos espais on s’hi construiran equipaments pel desenvolupament d’aquests esports.

El Centre de Tecnificació de Korfbal s’ubicarà a la zona esportiva de Can Jofresa, concretament a la pista poliesportiva annexa al pavelló. En aquest espai de 2.000 m2 hi ha previst construir un pavelló, similar al que hi ha al Pla del Bon Aire, pel desenvolupament d’aquest esport tan arrelat a Terrassa. El seu ús, però, estarà a obert a altres entitats esportives de la ciutat. El promotor de l’obra serà la Federació Catalana de Korfbal, que farà front al cost de l’operació amb la subvenció del Consell Català de l’Esport,  d’1 milió 800 mil euros.

El Centre de Tecnificació de Rugbi es construirà al barri de Les Fonts, concretament en uns terrenys de 15.000 m2 a la zona coneguda com El Ranxo. La Federació Catalana de Rugbi serà la promotora d’una obra que inclou un camp de gespa artificial i la construcció d’edificis de serveis annexes. El projecte està pressupostat en 1 milió i mig d’euros. Aquest equipament donarà servei a la Unió Esportiva Les Fonts, perquè el seu camp de futbol està afectat per un pla urbanístic, així com a la pròpia Federació Catalana de Rugbi o el mateix Club de Rugby Carboners de Terrassa.

Segons Alfredo Vega, regidor d’Esports: "Nosaltres el que fem és facilitar tots aquests tràmits, posem l'espai i després queda per veure si finalment això arriba a bon port. Són requisits que la Secretaria General de l'Esport demana a les dues federacions amb les que hem estat en negociació. Estem satisfets de com va tot."

Les obres d’aquests dos nous equipaments començaran d’aquí a sis mesos i tenen previst que durin un any.

L'Olímpic també serà un centre d'alt rendiment
(veure vídeo)
I si es faran dos centres de tecnificació de korfbal i rugbi, l’Estadi Olímpic es convertirà en un centre d’alt rendiment per a joves promeses del futbol xinès, tal i com varem informar fa uns dies. La setmana vinent hi ha previst una reunió entre l’Ajuntament i la Federació Catalana i Xinesa de Futbol, on se signarà un conveni per concretar espais, horaris i les condicions econòmiques d’aquest acord.

Així doncs, Terrassa ha estat la ciutat escollida entre els diferents municipis de l’Estat espanyol que estaven interessats en albergar aquest centre d’alt rendiment per a joves d’edats compreses entre els 14 i els 17 anys. Per al regidor d’Esports, Alfredo Vega: "És un orgull que es pensi a nivell mundial en la implantació d'un centre d'aquestes característiques a Terrassa. Per la nostra ciutat és positiu. Suposaria per la ciutat que uns 50 joves xinesos, preseleccionats per la Federació Catalana, entrenessin i fessin activitat esportiva a l'Olímpic en horari de matí, sense interferir en els nostres horaris de ciutat. A més, rebrien una formació tècnica."

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla