• ACTUALITAT |
  • ELS ESTUDIANTS REFLEXIONEN SOBRE ELS VALORS EN CRISI QUE VAN FUNDAR LA UE

Al Vapor Universitari

09.02.2017

Els estudiants reflexionen sobre els valors en crisi que van fundar la UE

El professor de la Universitat Rovira i Virgili Adrià Calvet ha parlat davant de 83 alumnes de secundària de Terrassa, Romania, Alemanya i Escòcia dels conceptes sobre els quals es va construir l'aliança

La gestió dels refugiats, el Brèxit o les receptes per recuperar l’economia de la zona euro... molts analistes confirmen que els valors fundacionals de la Unió Europa estan en crisi.

Adrià Calvet, professor de Dret Internacional Públic i Dret de la UE a la Universitat Rovira i Virgili ha parlat aquest dijous al matí davant de 83 alumnes de secundària (de Terrassa, Romania, Alemanya i Escòcia) dels valors democràtics, de solidaritat, de llibertat, de justícia  i de pau sobre els que es va construir l’aliança i que ara semblen oblidats.

Adrià Calvet, professor de Dret Internacional Públic i Dret de la UE a la Universitat Rovira i Virgili, ha dit “que avui en dia, amb crisis com la dels refugiats viem que potser no ens sentim identificats amb uns valors que en teoria teníem al pedestal i no els aplicant. També és interessant veure com s’organitza la UE per veure com els pot aplicar o no. Aquí entren en joc els Estats membre i el poder que tenen les institucions... llavors tota aquesta complexitat, que en té molta, en el discurs general o en debat ciutadà, a vegades no tenim els elements suficients de judici. Llavors, avui farem una pinzellada, a veure si entre tots podem veure pistes de què és aquest projecte europeu que diem que està en crisi i trobar els per quès”.

“Et sents europeu? Drets i beneficis de viure a Europa”, és el títol de la confèrencia-col•loqui que ha impartit al Vapor Universitari. Aquesta xerrada s’inscriu en les activitats que, al llarg d’aquesta setmana, s’han programat per a l’alumnat participant en la trobada d’intercanvi d’experiències del projecte Erasmus+ “La veu de la jove Europa”.

En aquest projecte participen 33 alumnes de centres educatius europeus convidats per l’Escola El Cim. El projecte treballa el tema de la ciutadania europea a través del debat com a eina per arribar a acords i com a argumentació de les pròpies idees. El professor creu que aquesta crisi existencial servirà de punt d’inflexió.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado ha donat la benvinguda als estudiants que han assistit a l’acte celebrat, precisament, a la Sala Europa, mostra del compromís de la ciutat amb aquests valors, ha dit Aguado.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla