• ACTUALITAT |
  • ELS ESCRIPTORS TERRASSENCS PARLEN SOBRE LES NOVETATS LITERÀRIES DE L'ÚLTIM ANY

A la Biblioteca Central

12.04.2016

Els escriptors terrassencs parlen sobre les novetats literàries de l'últim any

A l'acte, organitzat per Òmnium, hi han assistit Jaume Cabré, Aina Li, Xavier Serrahima i Joan Grimalt. En total s'han publicat 32 llibres d'escriptors locals o amb alguna referència de temàtica egarenca

En un acte organitzat per Òmnium Cultural amb el suport de l’Ajuntament i la Biblioteca Central, aquest dimarts els autors terrassencs han tingut l’oportunitat de presentar les novetats literàries de l’últim any. En total són 32 els llibres publicats per escriptors locals o que contenen alguna referència de temàtica egarenca. El president d’Òmnium Cultural Terrassa, Xavier Ordeix, ha recordat quina és la funció d’un trobada que any rere any posa de manifest l’activitat literària de la ciutat.

“A Òmnium portem des de l’any 68 presentant les novetats culturals i, en aquest cas, demostrant que Terrassa és una ciutat molt viva amb una gran representació d’escriptors. Cada any són entre 30 i 40 els autors locals que publiquen algun llibre en llengua catalana. L’objectiu d’aquest acte és reunir a tots aquests escriptors i que cadascú parli una mica del seu llibre”, ha explicat Ordeix.

A la trobada no hi ha faltat Jaume Cabré, qui ha aprofitat per parlar de les seves dues últimes publicacions. Cabré s’ha estrenat en el gènere infantil amb un conte dedicat al seu nét, el qual ha titulat En Pere i el bosc. D’altra banda, el reconegut autor local ha narrat les creixents dificultats amb les que es troba a mesura que passen els anys. Un fet que ha volgut plasmar a través de la seva obra Les incerteses.

"Tot és incert, i d’aquí ve el títol del llibre”, ha assenyalat l’autor. “Com que no puc deixar de narrar, en aquest llibre he aprofitat per posar-hi un conte de manera semi-clandestina. Em serveix per exemplificar i va evolucionant fins que acaba el llibre i també finalitza aquest conte”, ha detallat.

També han exposat les seves novetats uns altres tres autors de la ciutat. La prometedora Aina Li, de només 15 anys, ha presentat la seva novel·la juvenil El noi del bus, d’Edicions 62. D’altra banda, el poeta, novel·lista i crític literari Xavier Serrahima ha parlat de la seva obra Al pic de l’hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre, una novel·la entre dramàtica i paròdica editada per Gregal. Per la seva banda, el musicòleg i director d’orquestra Joan Grimalt s’ha referit a la seva última publicació, Escoltant el segle XX, de Dux Editorial.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla