• ACTUALITAT |
  • IRENE RIGAU PRIORITZA LA QUALITAT DE L'ENSENYAMENT A LA CONSTRUCCIÓ DE CENTRES

Doble inauguració

21.03.2014

Irene Rigau prioritza la qualitat de l'ensenyament a la construcció de centres

La consellera d'Ensenyament inaugura l’escola El Vapor i l’Institut Montperdut, totes dues en funcionament des de fa uns anys. Rigau atribueix que no s'inverteixi als diners que no arriben de l'Estat

El govern català continuarà prioritzant la qualitat de l’ensenyament a la construcció de nous edificis. Ho ha dit la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, després d’inaugurar, aquest divendres, l’escola El Vapor i l’Institut Montperdut.

De fet les dues inauguracions són simbòliques. L’Institut Montperdut funciona des de fa 5 anys tot i que els dos primers ho va fer acollit a l’escola Roser Capdevila.

L’argument de Rigau respon a les habituals protestes contra el tancament d’algunes escoles i a la reivindicació de nous instituts per fer front a la demanda prevista en un futur. L’alcalde li ha retret que no es construeixin l’escola Sala Badrines i els instituts de Can Roca i Les Aymerigues però la consellera ho ha atribuït a la falta de recursos que tornen a Catalunya després de passar per l’Estat.

Per l'alcalde, Jordi Ballart, "és veritat que hem de fer una aposta molt concreta i una priorització per la secundària amb la construcció de l'institut de Can Roca i Les Aymerigues. Hi ha partides simbòliques als pressupostos, nosaltres demanem que hi hagi un calendari d'execució i que el més aviat possible es puguin executar aquestes construccions i de la Sala Bardinas."

La consellera Irene Rigau, li ha respost que "no podem parlar només dels edificis. Hem de parlar també del què passa dins de l'edifici perquè a les famílies els hem de garantir la millor educació per als seus fills i aquest és el treball que estan fent els ensenyants."

La consellera ha visitat abans l’escola El Vapor, on l’esperaven pares i mares de l’escola Can Montllor en protesta pel tancament del centre i reclamant la seva dimissió. Tot i que ja porta 7 anys en funcionament només en fa 2 que El Vapor està ubicada en aquest nou edifici del Passeig 22 de Juliol cantonada amb Giralt i Serra.

Després d’inaugurar oficialment cadascun dels centres la consellera Rigau ha visitat les instal·lacions, intercanviant impressions amb alumnes i professors. Alumnes de segon de primària a l’Escola El Vapor i una coral de tots els cursos de l’Institut Montperdut l’han obsequiat amb una cantata.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla