• ACTUALITAT |
  • FER LA COMPRA PAGANT AMB EL TELÈFON MÒBIL JA ÉS POSSIBLE

Noves tecnologies

04.07.2013

Fer la compra pagant amb el telèfon mòbil ja és possible

Gràcies a Telefònica i a la fibra òptica, espais com el Parc Empresarial de Sant Pau de Riu-sec, a Sabadell, permet que algunes establiments ofereixin aquesta opció. La consultora Geocyl en mostra el funcionament

La instal·lació de la fibra òptica al Parc Empresarial de Sant Pau de Riu-sec permetrà la incorporació de tecnologies que faran la compra més fàcil. Gràcies a Telefònica, ja es pot pagar amb el telèfon mòbil a una vintena d’empreses i establiments.

Amb el mateix sistema funcionen les targetes de crèdit anomenades contactless, que transmeten les dades a través de les ones en lloc d’un xip o una banda magnètica, de manera que no cal introduir-la a cap terminal. Aquest sistema fa els pagaments molt més ràpids, amb una resposta immediata i, per un import inferior als 20 euros, no cal introduir cap PIN.

La fibra òptica facilita una velocitat de transmissió de dades per Internet de fins a 100 megues, molt superior a l’ADSL. Es tracta d’una tecnologia poc habitual en un polígon industrial. Per a Albert Figueras, director de Mitjans de Pagament del Banc Sabadell: "No cal que anem amb la targeta a la butxaca sinó que anirem amb el mòbil. I segon, tot el que són serveis associats a la targeta com programes de fidelització de clients ho podem tenir al mateix terminal."

Aquest nou sistema de pagament és la primera de les set parades que han fet a Sabadell representants de la consultora ambiental i territorial Geocyl. Des de fa un mes i mig recorren 30 ciutats membres de la Red Española de Ciudades Inteligentes, que desenvolupen projectes d’Smart Cities. Per a Eduard Bustillo, de Geocyl: "Pensàvem que totes les iniciatives que ens trobaríem es repetiríem, però ens hem adonat que cada ciutat és diferent, té els seus propis problemes i les solucions són diferents."

El responsables de Geocyl es desplacen amb un vehicle elèctric biplaça que els cedeix Renault. A Sabadell també han visitat la companyia d’aigües, la planta de recollida pneumàtica, el sistema de reg de parcs i jardins per telegestió i la instal·lacio d’energies renobables en equipaments municipals, entre d’altres.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla