• ACTUALITAT |
  • ELS CARRERS DE TERRASSA ES TENYEIXEN DE BLAU EN DEFENSA DE LA GESTIÓ PÚBLICA DE L'AIGUA

Clam per l'aigua

19.03.2017

Els carrers de Terrassa es tenyeixen de blau en defensa de la gestió pública de l'aigua

Més de 3.000 manifestants han sortit al carrer per reivindicar la remunicipalització del servei. Terrassa és la primera gran ciutat que planteja un procés d'aquestes característiques i propulsa altres ajuntaments com el de Barcelona

Els carrers de Terrassa han quedat tenyits de color blau. Més de 3.000 persones s’han manifestat aquest diumenge per defensar la gestió pública i directa de l’aigua. “Avui és un èxit molt gran sobretot perquè tenim més 90 entitats, sindicats, partits polítics que recolzen la gestió municipal”, exclamava Paco Zaurín, de l’entitat co-organitzadora de la manifestació Taula de l’Aigua. “I el fet de reunir tanta gent és un èxit molt gran”.

“Valorem molt positivament que la ciutadania decideixi sortir al carrer per reclamar aquest bé comú i creiem que això ens ajudarà en els futurs processos que viurem els propers anys”, afegia Míriam Planas, d’Aigua és Vida. Han estat gairebé un centenar les entitats participants. També hi ha assistit una representació important de bona part dels partits polítics catalans.

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa: “Sobretot el que està en joc és la pròpia democràcia, que ha d’estar sempre per sobre de qualsevol poder econòmic. I en definitiva el que volem fer és rescatar l’aigua, la gestió de l’aigua, posar-la en mans de la ciutadania i que ningú pugui fer-ne negoci”.

Xavier Domènech, diputat al Congrés per En Comú Podem: “El fet que Terrassa pugui remunicipalitzar l’aigua marca un punt d’inflexió per tots els municipis de Catalunya en la mesura que seria la primera gran ciutat de Catalunya que municipalitzaria l’aigua i que seguiria el camí de París i de Berlín amb una gestió molt més democràtica”.

Anna Gabriel, diputada al Parlament per la CUP: “Celebrem evidentment que cada vegada s’apuntin més equips de govern i més ajuntaments a aquesta demanada de recuperació dels serveis bàsics, en la recuperació de sobiranies que ens han estat furtades, saquejades i robades durant molts anys”

Maria Sirvent, portaveu del grup municipal de la CUP a Terrassa: “Donat que la relació que hem de tenir amb l’aigua no és una relació mercantil, sinó social i col·lectiva, estem totes avui al carrer per reivindicar la gestió directa de l’aigua, que és de totes, i no d’uns quants per fer beneficis milionaris”:

Xavi Matilla, portaveu del grup municipal de Terrassa en Comú: “Hem aconseguit que al ple hi hagi una majoria molt important de 20 regidors sobre un total de 27, malgrat l’oposició i els entrebancs que l’actual empresa concessionària està posant en aquest procés”.

Isaac Albert, portaveu del grup municipal d’ERC-MES a Terrassa: “Hi ha algú que posa en dubte que el ple municipal pugui decidir el que vulgui en la gestió de l’aigua. El ple és sobirà per prendre les decisions en nom de la ciutadania de Terrassa”.

La marxa s’ha aturat davant la seu de Mina Aigües de Terrassa i ha arribat fins a l’Ajuntament. Ja són 14 els municipis de Catalunya que han assumit la gestió pública i directa de l’aigua, i podrien sumar-s’hi 34 més en els pròxims mesos per la finalització dels contractes de concessió. Terrassa, però, és la primera gran ciutat, és la quarta de Catalunya en termes de població, que vol assumir públicament el servei de l’aigua. Per això, els organitzadors i els partits polítics participants confien en què la manifestació de Terrassa sigui l’impuls definitiu per a altres ciutats com Barcelona, Badalona o Santa Coloma de Gramenet.

L’alcalde Jordi Ballart ha explicat que probablement farà falta una pròrroga del servei a Mina de sis mesos més, però que en el ple d’abril o de maig el ple hauria d’aprovar l’informe tècnic sobre el nou model de gestió. “La voluntat és que aquesta primavera s’aprovi l’informe definitiu i que a partir d’aquí es constitueixi la nova empresa municipal. És evident que probablement necessitarem sis mesos més de pròrroga, ho estem acabant de valorar, però el procés és imparable”.

Ja fa quatre anys de la constitució de la Taula de l’Aigua. La seva reivindicació culminarà quan el servei esdevingui plenament públic.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla