• ACTUALITAT |
  • LA COORDINADORA INSISTEIX EN UN LLOC MÉS CÈNTRIC PEL CENTRE DE CULTURA POPULAR

Al Vapor Ros

17.02.2017

La Coordinadora insisteix en un lloc més cèntric pel Centre de Cultura Popular

L’Ajuntament té previst ubicar aquest equipament a l’antic Condicionament. El tinent d’alcalde Amadeu Aguado ha dit que es reunirà el més aviat possible amb els grups per parlar-ne

La Coordinadora de Grups de Cultura Popular torna a reclamar una ubicació més cèntrica per al Centre de Cultura Popular. L’ajuntament té previst ubicar aquest equipament a l’antic Condicionament Terrassenc. 

La federació d’entitats ha fet pública la seva reclamació coincidint amb el debat sobre els possibles usos futurs del Vapor Ros. Aquesta antiga nau fabril, gairebé amagada darrera del supermercat Bon Preu, ha quedat en mans de la Generalitat després de la mort del seu propietari.  

Des de la coordinadora asseguren que no demanen res de nou i que sempre han defensat el mateix: un espai obert a tot el públic situat en un punt neuràlgic de la ciutat que permeti treure la cultura popular al carrer i fer-la més visible. El centre vol servir d’equipament vertebrador i difusor, així com d’espai museïtzat on s’exposin els gegants, capgrossos i altres figures representatives.

Els grups defensen que la petició no és cap crítica i que té un sentit totalment constructiu, per estudiar les possibilitats que pot oferir aquest vapor. En aquest sentit, al·leguen que la coordinadora pot ajudar a donar més força a l’ajuntament davant de la Generalitat a l’hora de demanar-ne la cessió. També argumenten que el Centre de Cultura Popular ajudaria en la tan necessària dinamització d’aquesta zona del centre de Terrassa.

Des de l’ajuntament, el tinent d’alcalde Amadeu Aguado ha dit que es reunirà el més aviat possible amb la coordinadora per parlar-ne. Amb tot,  s’ha mostrat sorprès per la petició perquè assegura que la ubicació del Centre de Cultura Popular a l’antic Condicionament va ser una decisió consensuada. A més, recorda que el futur del Vapor Ros és avui en dia una incògnita.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla