• ACTUALITAT |
  • TERRASSA ÉS LA QUARTA CIUTAT ESPANYOLA MÉS CONTAMINADA

Mapa de la pol·lució

17.02.2017

Terrassa és la quarta ciutat espanyola més contaminada

L’informe de l’Agència Europea del Medi Ambient destaca que una de cada quatre ciutats supera els límits legals de diòxid de nitrogen, fixats en 40 micrograms per metre cúbic a l’any

Terrassa és la quarta ciutat espanyola més contaminada. Ho posa de manifest el mapa de la contaminació a Europa. L’informe de l’Agència Europea del Medi Ambient destaca que una de cada quatre ciutats supera els límits legals de diòxid de nitrogen, fixats en 40 micrograms per metre cúbic a l’any. Aquest gas prové essencialment del trànsit de vehicles i inflama les vies respiratòries.

Madrid i Barcelona són els dos municipis amb pitjor qualitat de l’aire al país, arribant als 53 i 52 micrograms de diòxid de nitrogen per metre cúbic. En el cas de Terrassa són 45. Altres ciutats de la comarca també superen els límits permesos. Són Mollet amb 44 i Sabadell amb 43 micrograms.

La Comissió Europea ha decidit donar un ultimàtum als països que incompleixen sistemàticament els límits de contaminació i amenaça amb portar als tribunals a Espanya però també a Alemanya, França, Itàlia i Regne Unit. La institució argumenta que fa molts anys que superen els valors fixats. Per això vol imposar multes milionàries. 

La directiva europea que ho regula va entrar en vigor al desembre i tots els Estats membres l’han d’incorporar a la seva legislació abans del 30 de juny de 2018.

Milions de persones pateixen malalties respiratòries i cardiovasculars provocades per la contaminació. De fet, la pol•lució és la responsable de mig milió de morts cada any a la Unió Europea.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla