• ACTUALITAT |
  • CANAL TERRASSA, LA TELEVISIÓ CATALANA AMB MÉS INCIDÈNCIA A LES XARXES SOCIALS

Segons la UPF

30.11.2016

Canal Terrassa, la televisió catalana amb més incidència a les xarxes socials

L'estudi la situa com la més integrada en el model de 'televisió social', que inclou continguts a Internet, presència en xarxes socials i apps. El regidor de Comunicació, Jordi Flores, valora positivament els resultats

Un estudi realitzat entre el novembre de 2015 i el febrer del 2016 per la Universitat Pompeu Fabra situa Canal Terrassa al capdamunt del rànquing de les televisions de Catalunya que més han avançat cap al model de “televisió social”, el nou paradigma televisiu que s’està desenvolupant arreu del món i que es caracteritza per combinar les emissions televisives convencionals amb les noves tecnologies.

Aquest treball, signat pel professor Pablo Gómez-Domínguez, incorpora un rànquing que mesura el grau en què les televisions catalanes estan assimilant el nou model televisiu. Els primers llocs de la llista els ocupen, per aquest ordre, Canal Terrassa, Olot TV, Barcelona TV, TV3 i Canal Blau.

El punt fort de Canal Terrassa en el procés d’integració en el nou paradigma televisiu és la presència en xarxes socials, un dels tres factors estudiats per Gómez-Domínguez. L’estudi indica que les xarxes més utilitzades per les televisions catalanes són Facebook i Twitter (88,9%), seguides de YouTube (70,4%), mentre que només el 31,5% té presència a Instagram. Canal Terrassa és present a totes quatre xarxes socials i ha esdevingut la televisió catalana amb una major producció de continguts en xarxes socials.

El regidor de Comunicació, Jordi Flores, ha valorat molt positivament aquestesdades: “L’esforç que durant els últims anys està fent Canal Terrassa per tenir presència a les xarxes socials i per modernitzar-se a tots els nivells està donant resultats excel·lents”, ha dit el regidor, qui ha afegit: “Continuarem apostant per aquests nous canals per tal de mantenir aquesta tendència, en un context de canvi constant dels hàbits de consum de televisió”. D’altra banda, Flores ha subratllat que “els bons resultats obtinguts per bona part de les televisions locals posa de relleu el valor de la proximitat i la informació local com a elements d’interès per a l’audiència i públic usuari de les xarxes socials”.

El professor Gómez-Domínguez ha realitzat aquest estudi, titulat “Televisió Social a Catalunya”, amb l’objectiu d’analitzar els diferents àmbits on es desenvolupa l’anomenada “televisió social”, és a dir, el nou paradigma televisiu que va més enllà de les emissions convencionals per televisió i que integra també continguts web, presència en xarxes socials i ús de dispositius mòbils com a elements que conformen el producte televisiu. L’estudi mesura el nivell d’adaptació de les televisions a aquest nou model, que té el seu origen als Estats Units i s’està desenvolupant a tot al món.

A banda d’analitzar la presència en xarxes socials de les televisions catalanes, l’informe revela que, de les 53 televisions analitzades, 51 ofereixen als seus respectius llocs web continguts a la carta i/o en streaming. D’aquestes, 40 ofereixen també emissions per TDT i 11 només existeixen a Internet. Canal Terrassa es troba entre les 24 televisions que emeten per les tres vies: TDT, a la carta i en streaming.

El tercer factor que valora l’estudi és el fet de disposar d’una app pròpia per a dispositius mòbils, i les característiques i valoració de l’aplicació. Aquest és, segons el treball de Gómez-Domínguez, l’àmbit d’estudi on les televisions catalanes obtenen les puntuacions més baixes.

L’anàlisi combinada de tots tres factors genera un Índex d’Integració en la Televisió Social. Canal Terrassa obté la màxima puntuació en producció mitjana diària dels perfils corporatius en les xarxes socials, i també en la puntuació global.

Trobareu l’estudi a http://opa.upf.edu/informes/estudi-aplicat-al-sistema-televisiucatala-part-2

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla