• ACTUALITAT |
  • UN OBJECTE MÈDIC SORPRENENT A TERRASSA: LA VENUS ANATÒMICA

mNACTEC

29.05.2016

Un objecte mèdic sorprenent a Terrassa: la Venus Anatòmica

El Museu de la Ciència i el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya col·laboren en una exposició temporal que portarà quatre objectes d'alt valor històric al museu egarenc

L’alt valor històric i artístic d’algunes de les peces del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya es podrà veure els propers mesos al Museu de la Ciència a través de l’exposició temporal “Objectes mèdics sorprenents”.

Des del maig i fins el novembre s’exposaran quatre objectes que han permès evolucionar el coneixement de la medicina en el nostre país. El primer objecte exposat durant aquest mes de maig és la Venus Anatòmica. Segons el filòleg i investigador Enric H. March, l'element "especial" d'aquest objecte és que és "la nostra venus anatòmica". Les venus anatòmiques "formen part de col·leccions d'anatomia que es feien servir per ensenyar anatomia i cirurgia a les facultats de medicina".

Després de l’explicació de mans d’un expert es treballen alguns dels conceptes explicats en un taller per a tota la família. Des del Museu d’Història de la Medicina han insistit que les xerrades no són tècniques, sinó que s’adapten a tots els públics, ja que volen universalitzar el coneixement dels seus objectes.

No és la primera vegada que els dos museus, el de la Ciència i el d’Història de la Medicina, col·laboren en alguna exposició, i la dels “Objectes mèdics sorprenents” no serà la última, ja que per al conservador del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya, Alfons Zarzoso, "hem desenvolupat diferents projectes de col·laboració, alguns no s'han executat per problemes econòmics i aviat els veurem en forma de petites exposicions que tindran lloc aquí al museu".

El mes vinent l’objecte exposat serà la balança hidrostàtica d’Odón de Buen, oceanògraf i científic espanyol. La resta d’objectes que s’exposaran entre l’octubre i el novembre seran la caixa de lents optomètriques i la trituradora d’òrgans.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla