• ACTUALITAT |
  • L'ARXIU HISTÒRIC ACULL UNA MOSTRA ITINERANT PER PREVENIR EL CONSUM DE DROGUES

Fins el 20 de març

19.02.2015

L'Arxiu Històric acull una mostra itinerant per prevenir el consum de drogues

L'exposició, produïda per la Diputació, és oberta al públic general però s’adreça bàsicament a tres col·lectius: adolescents de 12 a 15 anys, majors de 16 anys i pares mares.

Són alumnes de quart de secundària de l’Institut Nicolau Copèrnic. És el primer grup d’estudiants que visita l’exposició itinerant sobre les drogues promoguda per la Diputació. La mostra “Controles?” s’ha inaugurat aquest dijous a l’Arxiu Històric i s’emmarca dins el Pla local de Drogues.

La mostra, destinada sobretot a la prevenció, és oberta al públic general però s’adreça bàsicament a tres col•lectius amb informació diferenciada: adolescents de 12 a 15 anys, majors de 16 anys i pares  mares.

Ho explica Alba Saumell, tècnica i dinamitzadora: "El que fem és treballar el tema de la presa de decisions i tot el que hi ha al darrer, com prendre una decisió. Treballem la informació, els mites, les creences, i analitzem les influències que poden tenir". Per a Laura Garcia, tècnica i dinamitzadora: "Complementem el que s'ha treballat dintre de l'exposició. En funció del grup es treballa més la informació, els mites, se'ls hi passen vídeos perquè sigui més interactiu... Normalment ho fem amb unformat de concurs, així ells poden acabar d'assumir els conceptes que s'han treballat. Si són més grans sí que fem la  reflexió del consum i què comporta, i amb els més petits de vegades no cal ni parlar de drogues".

A banda dels adolescents, joves i pares i mares, s’imparteixen tallers formatius a grups professionals amb relació directa o indirecta amb el món de les drogues. És el cas, per exemple, de Mossos d’Esquadra, AMPES, personal infermer o monitors d’esplais.

Terrassa és l’última parada d’una exposició que ha visitat 26 municipis en un any, en entre ells Polinyà, Viladecavalls i Sant Quirze. En les properes quatre setmanes la visitaran almenys 40 grups de 15 centres de secundària i una desena de grups professionals que ja han sol·licitat participar-hi.

A banda de les escoles i els grups professionals la mostra sobre les drogues és oberta al públic general. Es pot visitar fins el 20 de març de dilluns a divendres de 9 a 14 i de dimarts a dijous també a les tardes de 15:30 a 19 hores.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla