• ACTUALITAT |
  • EL CST REP UNA BECA PER LA INVESTIGACIÓ EN MALALTIES NEURODEGENERATIVES

De La Marató TV3

31.10.2014

El CST rep una beca per la investigació en malalties neurodegeneratives

El projecte “Entrenament Cognitiu basat en records digitals per el Deteriorament Cognitiu Lleu (Rememory)” ha estat becat amb 195.485,71 euros per la Fundació La Marató de TV3 2013

El projecte, coordinat per la Dra. Maite Garolera,  responsable de la Unitat de Neuropsicologia del Consorci Sanitari de Terrassa, ha estat dissenyat per neuropsicòlegs de l’àmbit de dependències del CST i per l’equip d’informàtics liderat per la Dra. Petia Redeva del departament de Matemàtica Aplicada i Anàlisis de la Universitat de Barcelona; també, hi ha intervingut l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN).

L’Objectiu del projecte és desenvolupar un programa d’entrenament cognitiu basat en imatges capturades amb càmera digital que recull episodis autobiogràfics que serviran per estimular la memòria de les persones amb risc per la demència. El desafiament consisteix en crear una aplicació per gestionar les imatges que s’utilitzaran en un context terapèutic d’estimulació cognitiva multimodal. A més, es durà a terme el primer assaig clínic aleatoritzat per validar aquest programa de re-experimentació.

S’espera que els resultats proporcionin evidència científica de que els programes d’estimulació cognitiva basats en la re-experimentació autobiogràfica poden impactar positivament en la cognició i representar una estratègia eficaç per millorar la memòria i la funcionalitat de les persones que comencen a experimentar un declinar cognitiu.

A l'edició 2013, dedicada a les malalties neurodegeneratives, s'hi van presentar 187 projectes, que van ser avaluats per 99 científics d'àmbit internacional especialistes en aquesta matèria en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l'avaluació la va dur a terme l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut.

L’acte de lliurament dels ajuts va tenir lloc aquest 30 d’octubre a l’Auditori de l’Acadèmia de  Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla