• ACTUALITAT |
  • 'TERRASSA AUGMENTADA', NOVA APLICACIÓ PER CONÈIXER EL PATRIMONI INDUSTRIAL

Mòbils i tauletes

07.05.2014

'Terrassa Augmentada', nova aplicació per conèixer el patrimoni industrial

Fent una foto a la façana dels 19 edificis seleccionats ens superposarà una imatge antiga feta des del mateix lloc i podrem veure vídeos relacionats, escoltar anècdotes i curiositats i conèixer més sobre el lloc

Terrassa disposa d’una nova eina per conèixer el seu passat industrial i modernista a través dels edificis més emblemàtics de l’època. Es tracta de l’aplicació “Terrassa Augmentada”, apta per a mòbils i tauletes, que s’ha presentat aquest dimecres al Museu de la Ciència. Està pensada tant pels propis terrassencs, especialment pel joves que no coneixen aquest passat industrial. Com pels turistes.

En total són 19 edificis, una selecció dels quals formen part d’un itinerari bàsic. Entre aquest, el mateix Vapor Aymerich, Amat i Jover, seu del Museu de la Ciència, la Masia Freixa, l’Ajuntament, el Mercat de la Independència, el Teatre Principal o el Gran Casino.

En cadascun d’aquests edificis hi ha un adhesiu al Terrassa. Des d’aquí hem d’activar la càmera, enfocar l’edifici i a la pantalla ens superposarà una foto antiga feta des del mateix lloc. A partir d’aquí podrem veure imatges i vídeos relacionats amb l’edifici, escoltar anècdotes i curiositats i conèixer més informació relacionada amb l’edifici.

L’aplicació l’ha desenvolupat la Fundació I2Cat conjuntament amb el Museu de la Ciència i amb la col·laboració de l’Institut Torre del Palau i del Museu de Terrassa.

Com explica la cap de projectes de la Fundació I2Cat, Mercè López, "el que necessitaven eren imatges antigues capturades des del mateix punt que ara visitant la ciutat podem veure. Quan un fa l’itinerari s’anirà tronant marques el terra que t’indiquen el punt de visualització de la realitat augmentada i les fotografies antigues que visualitzem van ser preses des del mateix lloc."

Per la cap d'exposicions i projectes del mNACTEC, Carme Prats, "pots utilitzar-la de manera rapida però també te substància. Hi ha aquest joc que l’aplicació sigui lúdica i discreta però que també faci un pas enllà i puguis aprendre una mica mes perquè la gent més informada sigui molt més capaç de triar millor."

 

L’aplicació és gratuïta i, un cop descarregada, no cal connexió a Internet per consultar-la. De moment està disponible pel sistema operatiu Android a partir de la versió 4. La versió per a Iphone es podrà instal·lar en les properes hores.

Congrés dels populars

24.03.2017

El PP local demana al de Catalunya que exigeixi el 4t Cinturó fins a Granollers

Hi envia set compromissaris, entre ells Gabriel Turmo, Àlex Rodríguez i Marta Giménez. També presenten esmenes per eliminar l'Impost de Successions i ampliar ajudes fiscals a emprenedors i autònoms.

Procés irregular

24.03.2017

Ribó diu que l'elecció del síndic de Terrassa no va seguir l'ordenament jurídic

El Síndic de Catalunya denuncia l’absència d’un "mecanisme independent d'observació". Davant d’aquesta resolució, el primer partit en reaccionar ha estat la CUP, que exigeix una consulta immediata per escollir síndic

CN Terrassa

24.03.2017

Debats: "És un orgull formar part d'aquest club, em sento més integrada a la ciutat"

La flamant campiona del Món de Raquetes de Neu s’incorpora a la disciplina del CN Terrassa. L’atleta holandesa, que viu a la ciutat des de fa 4 anys, s’integra a la secció d’atletisme de l’entitat. L'acord és fins el 2017-18

Al Casal de Ca n'Aurell

24.03.2017

La plataforma Marea Pensionista fa una crida a recuperar els drets dels jubilats

L'associació que vetlla per la dignitat de les pensions segueix penetrant en el territori i ja és present a catorze ciutats catalanes i a nou Comunitats Autònomes. L'acte ha comptat amb la ponència de l'ex-síndica Isabel Marquès

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil
mc donalds rambla